We hebben 200 bedrijven in meer dan 5 landen ondervraagd om het antwoord te vinden op één brandende vraag: wat is de toekomst van voedsel op het werk?
We hebben 200 bedrijven in meer dan 5 landen ondervraagd om het antwoord te vinden op één brandende vraag: wat is de toekomst van voedsel op het werk?
We zijn erg verheugd om onze mening over de TOEKOMST VAN VOEDSEL OP HET WERK te delen.
COVID heeft een deuk in de bezettingsgraad van kantoren gebracht en daarmee de voedselconsumptie op het werk tijdelijk verminderd. In de regio's die terugkeren naar het kantoor zien we een versnelling in de onderliggende verschuivingen in de voedselbehoeften en het gedrag van bedrijven die al in de jaren daarvoor opkwamen.
Hieronder schetsen we de verschuivingen in de vraag en de daaruit voortvloeiende trends. Onze inzichten zijn ontwikkeld samen met onze 200 beste klanten en 50 leveranciers over de hele wereld.
We zien 4 belangrijke verschuivingen in het vraagpatroon binnen onze markt:
Werknemers geven steeds meer om wat ze eten.
Thuis hebben ze toegang tot een steeds groter aanbod: van verbeterde assortimenten in supermarkten tot thuisbezorgde maaltijdpakketten en eten van hun favoriete lokale restaurants, overzichtelijk besteld via een app. Een oneindige verscheidenheid aan kwaliteitsvoedsel dat op elk moment voor iedereen beschikbaar is.
Dit wordt nu de norm voor wat medewerkers op kantoor verwachten en met minder willen ze geen genoegen nemen.
Technologiebedrijven begonnen een trend met het gratis aanbieden van gezonde, kwaliteitsvoedsel bij hun locatie aan werknemers. Hoewel ze aanvankelijk niet serieus werden genomen door de "oude economie", hebben veel bedrijven zich gerealiseerd dat de algemene voordelen van het verstrekken van gezonde voeding aan werknemers opwegen tegen de financiële kosten ervan.
Studies hebben inderdaad aangetoond dat het verstrekken van gezonde voeding de productiviteit, het moreel en de tevredenheid en het behoud van werknemers verhoogt, terwijl het ook een betere bedrijfscultuur bevordert en het ziekteverzuim vermindert.
Veel bedrijven zijn begonnen hun MVO-strategie volledig in hun bedrijf te integreren door duurzaamheid statistieken en een aandeel van lokaal geproduceerde goederen toe te voegen aan hun belangrijkste inkoop-KPI's.
Werknemers identificeren zich met de MVO-inspanningen van hun werkgever en waarderen de betekenis van 'alledaagse' tastbare initiatieven: vermindering van het gebruik van plastic op kantoor, ondersteuning van lokale bedrijven en gemeenschappen, inkoop van duurzaam voedsel met een kleinere koolstofvoetafdruk en vermindering van voedselverspilling enz.
In het verleden waren 10-jarige contracten met een alles-in-één leverancier de norm voor zakelijke diensten (en het voorkeursmodel van de afdeling Inkoop). Dergelijke contracten zijn uitdagend gebleken, vooral in ooit zoals deze snellere veranderende tijden, zonder rekening te houden met de huidige uitdagingen als gevolg van COVID, zijn klanten nu op zoek naar een hoge mate van flexibiliteit en maatwerk, zonder langetermijnverplichtingen. als gevolg van het bovenstaande streven bedrijven ernaar om hun setup voor elke individuele gelegenheid in meerdere dimensies: kwaliteit, variëteit, duurzaamheid. Om dit te bereiken, splitsen ze in toenemende mate contracten voor bedrijfs voedsel op tussen meerdere 'voedsel aanbieders'. Bovendien gebruiken ze "technologie leveranciers" als integrators en de interface naar hun werknemers en gebruikers om een probleemloze ervaring te garanderen. Technologie wordt ook gebruikt om de CAPEX te verminderen en flexibiliteit te verkrijgen.
We zijn erg enthousiast over de ontwikkeling van de markt die het doel van ons bedrijf volgt: Eat Better at Work.
Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe de meest toekomstgerichte bedrijven de hierboven en hoe u dit kunt doen: [email protected]