5
min read

De beste manieren om kantoor lunch te herstarten

We keren langzaam terug naar het nieuwe normaal, wat zijn de nuttige lessen die we tijdens Covid hebben geleerd om rekening te houden met de nieuwe lunch realiteit?

Nikki Maeve van Reems
May 5, 2021
Share

Desperate times call for desperate measures

Hoewel het einde heel voorzichtig in zicht lijkt te komen, hebben we momenteel nog te maken met extra regels en beperkingen ter bestrijding van die hardnekkige pandemie. Samenkomen om te lunchen is daarom wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Op het eerste gezicht heeft jouw bedrijf wellicht niet de juiste faciliteiten. Maar met een beetje vindingrijkheid in combinatie met Oh My Lunch, kan de lunchpauze in jouw bedrijf ook helemaal corona-proof zijn. 


Natuurlijk zou het fijn zijn als we ons niet meer druk hoeven te maken over allerlei aanpassingen en gewoon weer terug kunnen naar het ‘oude normaal’. Je weet wel, zonder mondkapje de trein of openbare ruimte in, handen schudden, in de file naar het werk, lange rijen in een overvolle kantine, en weer in de file op weg naar huis… Oke, sommige dingen missen we misschien meer als kiespijn. De veranderingen die we moeten doorvoeren onder het mom van het ‘nieuwe normaal’, blijken niet allemaal per se een verslechtering te zijn. Wie weet, houden we zelfs een aantal van die nieuwe gewoontes vast tegen de tijd dat we weer alles los kunnen laten.


Smetteloze lunch

Meer aandacht voor hygiëne is zo’n goede nieuwe standaard. Natuurlijk zijn hygiëneregels van toepassing op het bereiden van eten, een propere lunchruimte of kantine is evengoed belangrijk. Naast het stukwassen van onze handen, dat al aardig in ons systeem zit, moet het regelmatig desinfecteren van het meubilair net zo hoog op het prioriteitenlijstje staan. Vergeet ook de ventilatie niet; zet zo mogelijk een raam of deuren open tussen de bedrijven door. De vaste cateraars van Oh My Lunch besteden de grootst mogelijke zorg aan hygiëne bij de bereiding van de maaltijden. De vers klaargemaakte lunches worden vervolgens direct individueel verpakt en bezorgd, zodat niemand anders dan de gelukkige persoon die er zijn tanden in mag gaan zetten, zijn eigen lunch in handen krijgt. 


Beetje ruimte nodig

Nu veel werknemers nog regelmatig thuiswerken, liggen het kantoor en de kantine er wat verlaten bij en van ruimtegebrek is dus geen sprake. Er komt echter – liever vandaag dan morgen - een moment dat het weer drukker mag worden op kantoor en de werkplek. En gelden de afstandsregels dan nog, of vind je het zelf belangrijk dat jouw werknemers de ‘anderhalve meter’ desgewenst kunnen blijven hanteren, dan wordt het passen en meten. Spatschermen zijn een hele goede uitvinding, maar het is een extra investering en ook deze schermen moeten weer goed schoongehouden worden. Een andere mogelijkheid is de lunchpauze verdelen in shifts. Kleinere groepjes die tegelijk samen lunchen. Mix-en-match de verschillende afdelingen en wissel het af, zo leren je werknemers elkaar gelijk beter kennen, is er altijd genoeg gespreksstof en voldoende ruimte. Briljant! 


Een loopje nemen

In onze vrije tijd zijn we massaal aan het wandelen geslagen tijdens deze crisis. Waar dat voorheen als een beetje suffe hobby werd gezien, verkent tegenwoordig zowel jong als oud de omgeving te voet. We zijn er zelfs - stiekem - van gaan houden. Helemaal geen slechte ontwikkeling, meer beweging en meer buiten zijn. Vooral ter onderbreking van een lange dag achter je bureau. In de frisse buitenlucht is afstand houden geen probleem en is de kans op overdracht van minuscule ongenode gasten vele malen kleiner. De zojuist bezorgde lunch van Oh My Lunch kan gewoon mee! Moeiteloos, dankzij de praktische verpakking. Een win-win-win-win-situatie. Wellicht kun je je werknemers wat leuke tips meegeven voor een wandeling in de directe omgeving. En een paraplu misschien, je weet maar nooit.


Old habits die hard?

Het voorlopige ‘nieuwe normaal’ vraagt van ons dat we net wat creatiever omgaan met de lunchpauze. En het geeft ons tegelijk een kans om onze oude gewoontes eens te heroverwegen. Want het kan altijd beter. Oh My Lunch levert de lunch voor je werknemers zorgeloos en coronaproof aan; conform strenge hygiëneregels bereid en individueel verpakt. Een goed begin op weg naar het ‘oude normaal’ met betere gewoontes.


You may also like

Request a call back

Thank you!
Oops! Something went wrong while submitting the form.